x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Medvedev despre atacurile cu rachete asupra Kievului: Primul episod a fost difuzat. Vor urma și altele

Dmitri Medvedev despre atacurile cu rachete asupra Kievului: Primul episod a fost difuzat. Vor urma și altele

10 Oct 2022   •   16:44
Dmitri Medvedev despre atacurile cu rachete asupra Kievului: Primul episod a fost difuzat. Vor urma și altele

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, spune că bombardamentele din această dimineață asupra mai multor localități din Ucraina sunt doar începutul și crede că administrația de la Kiev trebuie înlăturată de la putere.

„Primul episod a fost difuzat. Vor urma și altele. Încă un lucru. Voi face o precizare personală. Nu mă pot abține să nu o menționez acum. Statul ucrainean, în configurația sa actuală, cu un regim politic nazist, va reprezenta o amenințare constantă, directă și clară pentru Rusia. Prin urmare, pe lângă protejarea poporului nostru și a granițelor țării, scopul acțiunilor noastre viitoare, în opinia mea, ar trebui să fie desființarea completă a regimului politic ucrainean”, a transmis acesta  pe Telegram. 

Dmitri Medvedev a fost pe rând președinte și premier al Federației Ruse iar acum este vicepreședinte al puternicului Consiliu de Securitate de la Moscova. El acuză regimul de la Kiev de nazism și îl consideră o amenințare directă la adresa Rusiei. 

„Statul ucrainean, în actuala configurație, cu regimul politic nazist, va reprezenta o amenințare directă și evidentă pentru Rusia. Din acest motiv, dincolo de apărarea oamenilor noștri și a granițelor țării noastre, obiectivele acțiunilor noastre viitoare, din punctul meu de vedere, trebuie să fie demontarea completă a regimului politic al Ucrainei”, a scris acesta pe Telegram. 

Circa 75 de rachete au fost lansate, în această dimineață, de forțele ruse asupra mai multor localități din Ucraina, ca replică la explozia de duminică a unui camion pe Podul Crimeei, pe care l-a avariat parțial. 

Președintele Vladimir Putin a denunțat actele teroriste ale forțelor ucrainene împotriva Rusiei și a promis că va răspunde dacă acestea vor continua. 

 



×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Rusia ucraina rachete