x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Volodimir Zelenski: Ucraina trebuie să înfrunte realitatea și să discute cu Vladimir Putin

UPDATE Volodimir Zelenski: Ucraina trebuie să înfrunte realitatea și să discute cu Vladimir Putin

27 Mai 2022   •   14:58
UPDATE Volodimir Zelenski: Ucraina trebuie să înfrunte realitatea și să discute cu Vladimir Putin
Sursa foto: Președinția Ucrainei

Ucraina trebuie să înfrunte realitatea și să discute cu Vladimir Putin deoarece acest lucru este necesar pentru a se opri războiul, potrivit președintelui Volodimir Zelenski. Afirmațiile acestuia vin după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat, ieri, că Rusia așteaptă ca Ucraina să-i accepte cererile și să înțeleagă situația reală existentă pentru a negocia pacea.

''Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că suntem nerăbdători să vorbim cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea pentru a supravieţui. Ceea ce vrem de la această întâlnire. Ne vrem vieţile înapoi. Vrem să recuperăm viaţa unei ţări suverane în interiorul propriului său teritoriu'', a declarat acesta la o conferinţă organizată de un think-tank indonezian, scrie Reuters.

Zelenski acuză Moscova că nu vrea să discute serios un acord de pace. 

De cealaltă parte, și Rusia spune că Ucraina a blocat negocierile, afirmând că nu este clar ce doresc autoritățile de la Kiev. 
''Conducerea ucraineană face în mod constant declaraţii contradictorii. Acest lucru nu ne permite să înţelegem complet ceea ce doreşte partea ucraineană'', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

ȘTIRE INIȚIALĂ "Moscova aşteaptă de la Kiev să-i accepte cererile şi să conştientizeze situaţia reală, cea care există de facto astăzi", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

El a răspuns astfel și unei întrebări despre declarațiile fostului secretar de stat american, Henry Kissinger, care a afirmat la Davos că Ucraina ar trebui să accepte status quo ante.

"Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni înainte de a apărea tulburări şi tensiuni care nu vor fi depăşite uşor. În mod ideal, linia de demarcaţie ar trebui să fie o revenire la status quo-ul ante. Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar însemna libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăşi", a spus Kissinger.

Și unii lideri politici occidentali au lansat această idee însă președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, respinge această soluție de încheiere a războiului, comparând afirmațile acestuia cu Germania nazistă. "Pe calendarul domnului Kissinger nu este 2022, ci 1938, şi el a crezut că vorbeşte publicului nu la Davos, ci celui de atunci de la Munchen", a spus acesta.

Federația Rusă a invadat Ucraina la 24 februarie 2022 având ca obiective demilitarizarea și denazificarea acestei țări, recunoașterea anexării Crimeei, realizată în 2014, și a independenței republicilor populare Donețk și Lungansk. Totodată, Rusia a ocupat și Mariupol pentru a realiza un coridor terestru între Donbas și Crimeea.


 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina