x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Peskov: Țările "neprietenoase" pot fi numite "ostile" pentru că duc război împotriva Rusiei

Dmitri Peskov: Țările "neprietenoase" pot fi numite "ostile" pentru că duc război împotriva Rusiei

17 Mai 2022   •   14:13
Dmitri Peskov: Țările "neprietenoase" pot fi numite "ostile" pentru că duc război împotriva Rusiei
Sursa foto: Hepta

Statele considerate de Moscova "neprietenoase" vor fi numite de acum înainte "ostile" deoarece duc război politic, diplomatic și economic împotriva Rusiei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie EFE.

"Orice război se termină cu pacea, iar această lume va fi una în care vocea noastră va fi auzită, în care ne vom simţi confortabil, în siguranţă, şi în care vom sta cu încredere", a precizat acesta. 

Peskov a mai afirmat că SUA și statele occidentale duc un "război hibrid" împotriva Rusiei.
"Nu se limitează la consilierii militari britanici şi americani care îi învaţă pe naţionaliştii ucraineni înarmaţi ce să facă, şi le oferă şi informaţii operative. Nu, acesta este un război diplomatic şi politic. Se fac încercări de a ne izola pe plan internaţional, iar aceasta este un război economic. Le numim în continuare într-un mod blând drept state 'neprietenoase'. Dar aş spune că deja acestea sunt state 'ostile' pentru că ceea ce fac ele este război". 

Totodată, el acuză statele democrate că au încălcat dreptul la proprietate privată blocând o parte dintre activele Băncii Centrale a Rusiei, precum și conturile personale ale unor cetățeni ruși.
"Dreptul la proprietate privată a încetat să mai fie sacru, dreptul la active a încetat să mai fie sacru, iar banii noştri naţionali, care ne-au fost sechestraţi, au fost blocaţi."

Peskov și familia acestuia, respectiv fosta patinatoare Tatiana Navka, de naționalitate ucraineană, și copiii, se află pe lista sancțiunilor

"Uneori se pare că însăşi existenţa Rusiei ca stat irită Occidentul colectiv în mod semnificativ, şi acesta nu se va opri de la nimic pentru a nu ne permite să ne dezvoltăm aşa cum ne dorim şi să trăim aşa cum ne dorim", a continuat acesta.

El a mai spus că Rusia va depăşi această perioadă de "furtună perfectă" şi îşi va atinge toate obiectivele deoarece Vladimir Putin "ştie încotro îşi duce ţara" şi se bucură de sprijinul populaţiei.

"Dacă o ţară nu acţionează ferm şi nu îşi apără cu curaj interesele existenţiale, ea îşi va pierde independenţa, suveranitatea şi nu va mai putea lua propriile decizii".

Dmitri Peskov a mai spus că țara sa "are totul" pentru a face față sancțiunilor occidentale deoarece la ora actuală, o ţară nu poate fi izolată nici economic, nici diplomatic, nici informaţional". "Avem propriile noastre tehnologii şi avem posibilitatea de a înlocui importurile". 

Anterior, și șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov a spus că statele occidentale poartă un război hibrid total cu Rusia. 


 

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Rusia ucraina occident