x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperirea unor documente clasificate în biroul lui Joe Biden pune pe jar Casa Albă

Descoperirea unor documente clasificate în biroul lui Joe Biden pune pe jar Casa Albă

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   13:45
Descoperirea unor documente clasificate în biroul lui Joe Biden pune pe jar Casa Albă
Sursa foto: Hepta

Washinghtonul se confruntă cu o situație neplăcută după descoperirea unor documente clasificate din perioada când democratul Joe Biden era vicepreședinte, în contextul în care actuala administrație emite acuzații similare față de republicanul Donald Trump, scrie AFP.

Acestea au fost găsite într-un dulap din Penn Biden Center, un think tank din cadrul Universităţii Pennsylvania, unde Joe Biden a activat la un moment dat. Documentele se referă la subiecte internaționale fierbinți, precum Ucraina, Rusia, China, în contextul în care fiul președintelui, Hunter Biden, a fost angajat al companiei ucrainene de gaze Burmina. 

Dezvăluirile vin după ce locuința fostului președinte Donald Trump a fost percheziționată de FBI și au fost ridicate mai multe documente secrete. 
"Când va percheziţiona FBI-ul numeroasele reşedinţe ale lui Joe Biden sau chiar Casa Albă?", a reacționat atunci fostul președinte republican. 

Tensiuni persistă în ultimii ani, după preluarea președinției de către Joe Biden, fostul șef de la Casa Albă, Donald Trump, acuzând constant de fraudarea alegerilor din 2020. 

Acum, avocații lui Biden spun că documentele găsite în biroul acestuia au fost predate Arhivelor Naționale. Criticii actualei administrații susțin că aceștia voiau să facă curățenie în biroul lui Biden deoarece se pregătesc de preluarea șefiei Camerei Reprezentanților de către Partidul Republican. 

În acest context, procurorul general al SUA, Merrick Garland, a încredinţat cazul unui procuror din Chicago numit în timpul administraţiei Trump.

Casa Albă a refuzat să comenteze. 
"Vom fi limitaţi în ceea ce putem spune aici", a afirmat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a administrației Biden, și a reamintit o declarație anterioară a președintelui.
"Am fost informat despre această descoperire şi am fost surprins să aflu că documente care au legătură cu guvernul au fost aduse în acest birou. Dar nu ştiu ce este în documente. Oamenii ştiu că iau în serios documentele şi informaţiile clasificate".

 

×