x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documente clasificate, găsite în reşedinţa fostului vicepreşedinte american Mike Pence

Documente clasificate, găsite în reşedinţa fostului vicepreşedinte american Mike Pence

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2023   •   22:35
Documente clasificate, găsite în reşedinţa fostului vicepreşedinte american Mike Pence
Sursa foto: Hepta

Documente clasificate au fost găsite de un avocat în reşedinţa fostului vicepreşedinte american Mike Pence, aceasta fiind cea mai recentă evoluţie dintr-o serie de cazuri care îi vizează pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe preşedintele Joseph Biden.

Un avocat al lui Mike Pence a găsit 12 documente clasificate în reşedinţa din Indiana a fostului vicepreşedinte american şi a predat documentele Biroului Federal de Investigaţii (FBI), afirmă surse citate de postul de televiziune CNN.

Documentele în reşedinţa lui Mike Pence au fost descoperite în contextul unei acţiuni demarate "din raţiuni de precauţie", pe fondul recentelor dezvăluiri despre alte cazuri, a declarat Greg Jacob, consilierul juridic al fostul vicepreşedinte american.

"Este vorba despre un număr mic de documente care ar putea conţine informaţii sensibile sau clasificate", a precizat Greg Jacob, citat de site-ul Axios.com. Mike Pence nu ştia de existenţa documentelor, dar va coopera cu reprezentanţii Arhivelor Naţionale din SUA pentru securizarea acestora.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Într-un caz separat, secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mike pence documente clasificate