x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documente desecretizate din Noua Zeelandă confirmă încercarea de asasinare a Reginei Elizabeta a II-a

Documente desecretizate din Noua Zeelandă confirmă încercarea de asasinare a Reginei Elizabeta a II-a

01 Mar 2018   •   16:16
Documente desecretizate din Noua Zeelandă confirmă încercarea de asasinare a Reginei Elizabeta a II-a

Agenţiile de informaţii din Noua Zeelandă au lansat documente care confirmă că un adolescent, în vârstă de 17 ani. a încercat să o asasineze pe Regina Elizabeta a II-a în timpul unei vizite în Dunedin în 1981, într-un incident misterios, scrie The Telegraph.

Documentele clasificate anterior au scos la iveală faptul că Christopher Lewis, un membru al grupului terorist de dreapta pe care l-a format împreună cu mai mulţi prieteni, s-a ascuns într-o toaletă aflată la etajul al cincilea al unei clăduri cu vedere spre Parada Regală din Dunedin, pe 14 octombrie 1981, şi a tras un singur foc cu o armă furată, când Regina ieşea din maşină.

Glonţul nu a lovit-o pe Regină şi, porivit unui memorandum al Agenţiilor de Informaţii din Noua Zeelandă, din 1997, este posibil ca acesta să nu fi fost îndreptat direct spre Regină.

“Lewis nu a intenţionat într-adevăr să o asasineze pe Regină, oricum nu a avut un punct bun de unde să deschidă focul, nici o armă suficient de puternică pentru o asemenea distanţă faţă de ţintă”, se arată în memorandum.

Într-o inexplicabilă întorsătură, poliţia l-a arestat pe Lewis, dar nu a reuşit să-l acuze de încercarea de asasinare. De asemenea, doi prieteni ai lui Lewis au fost arestaţi.

Ulterior, Lewis a fost acuzat doar de deţinerea ilegală de arme de foc.

 

×