x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi cetăţeni americani au dispărut în estul Ucrainei

Doi cetăţeni americani au dispărut în estul Ucrainei

16 Iun 2022   •   09:00
Doi cetăţeni americani au dispărut în estul Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Doi cetăţeni americani care au călătorit în Ucraina au dispărut în estul țării. Cei doi au mers ca luptători voluntari ai armatei ucrainene, dar rudele n-au mai primit de la ei nici o veste şi se tem că ar putea fi prizonieri de război.

Rudele a doi cetăţeni americani solicită autorităţilor SUA să-i localizeze, după ce nu au mai primit nici o veste de la aceştia. Cei doi au călătorit în Ucraina ca luptători voluntari ai armatei ucrainene.

Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, şi Andy Huynh, de 27 de ani, din Hartselle, Alabama, au fost ultima dată în contact cu familiile lor pe 8 iunie şi nu s-au întors dintr-o misiune desfăşurată în regiunea Harkov din estul Ucrainei.

Rapoartele conform cărora cei doi bărbaţi au fost luaţi prizonieri de război de Rusia sunt neconfirmate, au declarat familiile şi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

„Ceea ce ştim oficial în acest moment de la Departamentul de Stat este că Andy şi Alex sunt dispăruţi”, a declarat Joy Black, logodnica lui Andy.

Casa Albă a făcut un apel public la adresa tuturor americanilor să nu călătorească în Ucraina, după ce au apărut rapoarte conform cărora doi americani au fost capturaţi de trupele ruse.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, a declarat reporterilor că, dacă rapoartele sunt adevărate, Statele Unite „vor face tot posibilul” pentru a-i recupera.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina