x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi cetăţeni moldoveni, printre victimele atentatului de pe aeroportul din Moscova

Doi cetăţeni moldoveni, printre victimele atentatului de pe aeroportul din Moscova

25 Ian 2011   •   09:46
Doi cetăţeni moldoveni, printre victimele atentatului de pe aeroportul din Moscova
Sursa foto: /AFP

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a publicat, astăzi, o listă preliminară a persoanelor rănite în urma atentatului sinucigaş din Moscova. Pe listă se află mai mulţi cetăţeni străini, printre care şi două persoane din Republica Moldova.

Unul dintre cei doi cetăţeni moldoveni, Vitalii Tcaciuc, născut în 1979, se află la internat la spitalul orăşenesc numărul 13, iar celălalt, Alexei Petrovici Castroveţ, născut în 1971, se află la spitalul orăşenesc numărul 79. Europa Liberă precizează, în pagina electronică, faptul că unul dintre cei doi moldoveni este un angajat al aeroportului Domodedovo, unde a avut loc atentatul.

Lista persoanelor rănite publicată de ministerul rus cuprinde 110 nume, dintre care cel puţin 12 cetăţeni străini.

Un cetăţean bulgar, ucis în atentat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului bulgar de Externe, Vesela Cerneva, citată de AFP, în atentatul sinucigaş comis luni la Moscova şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean bulgar. Este vorba despre Nikolai Ivanov, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani. Acesta mergea de la Viena la Moscova cu un avion al companiei austriece Niki Fly.

Potrivit corespondentului la Moscova al postului public de radio din Bulgaria, opt străini se numără în total printre cele 26 de victime identificate de autorităţile ruse pe baza actelor de identitate aflate asupra lor. Nouă persoane decedate nu au fost încă identificate.

Agenţiile ruse anunţaseră anterior că un britanic, un francez şi un italian figurează printre persoanele ucise în atac.

Atentatul sinucigaş a avut loc luni după-amiază, la ora 15:30, pe terminalul sosirii al aeroportului internaţional Domodedovo din Moscova. Conform celui mai recent bilanş, 36 de oameni au murit şi peste 160 au avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
După primele investigaţii, se pare că atentatul a fost comis de un bărbat kamikaze. Identitatea sa nu e deocamdată cunsocută, dar presa rusă spune că sinucigaşul pare să fi fost arab. Anchetatorii nu exclud nici posibilitatea unei operaţiuni organizate de militanţii separatişti din Caucazul de Nord.

×