x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi copii mai mici de doi ani, abandonaţi de o româncă în Paris

Doi copii mai mici de doi ani, abandonaţi de o româncă în Paris

10 Iul 2009   •   00:00

În data de 3 iulie, o fetiţă şi un băiat, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de luni au fost abandonaţi de o româncă în apropiere de piaţa Clichy, în Paris. Femeia a fost prinsă în această dimineaţă, într-un hotel, relatează TF 1.



La 3 iulie, o femeie de 30 de ani se plimba cu doi copii într-o piaţă, pe strada Deux Nethes, în arondismentul 18 din Paris.
În jurul orei 10:30, ea s-a apropiat de un cuplu originar din România. S-a prezentat ca fiind mama copiilor şi le-a cerut, în română, să-i supravegheze pe cei doi micuţi câteva minute, pentru a merge să cumpere ţigări. "Cuplul s-a prezentat la poliţie in jurul orei 13:00, dupa ce a vazut ca femeia nu mai apare", a explicat comisarul Thierry Boulouque, seful Brigazii pentru minori din Paris.

De atunci, nimic. "A trecut o saptamana si nimeni nu a venit sa reclame minorii. Avizul de cercetare trimis pe plan national si international, cu ajutorul Interpol, nu a avut niciun rezultat". Cei doi copii au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de luni. Baietelul este blond si are ochii albastri, iar fetita este bruneta, ochi caprui si pielea maslinie. "Copiii sunt foarte curati, reactioneaza bine si nu par a fi fost tratati rau", adauga comisarul Boulouque. Cei doi au fost plasati intr-un centru de minori.

Femeia care i-a abandonat a fost arestata în această dimineaţă intr-un hotel din Saint-Ouen, in urma unui telefon al unui martor, dupa ce politia şi procuratura lansaseră un apel pentru identificarea mamei, potrivit Europe1. Ea a ajuns in regiunea pariziana in urma cu aproximativ zece zile. Femeia locuieste in Spania si se pare ca mai are si alti copii in Romania. Ultimul caz de abandon in capitala franceza s-a petrecut in iunile 2007. Micutul Ryan, in varsta de trei ani si jumatate, a fost abandonat de mama sa marocana intr-un fast-food.

×
Subiecte în articol: externe