x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi dintre autorii atacurilor rasiste din Belfast, prinşi de poliţie

Doi dintre autorii atacurilor rasiste din Belfast, prinşi de poliţie

20 Iun 2009   •   00:00
Doi dintre autorii atacurilor rasiste din Belfast, prinşi de poliţie

Românii care trăiesc în afara graniţelor ţării sunt tot mai des ţinta unor atacuri virulente. Ultimul şi poate cel mai grav este cel din Irlanda. Vestea bună este că doi dintre autorii atacurilor rasiste, la adresa românilor de etnie romă din Belfast, au fost arestaţi.



Potrivit presei britanice, citată de antena3.ro, unul dintre ei este are 20 de ani. Cei mai mulţi dintre românii din Belfast, victime ale unor atacuri rasiste au cerut să fie repatriaţi, de teama altor agresiuni.

În noaptea de marţi spre miercuri, peste 100 de români din Belfast s-au văzut nevoiţi să îşi părăsească locuinţele de teama unor atacuri rasiste. Oamenii s-au refugiat în biserica din cartier iar apoi au fost cazaţi de autorităţile irlandeze în căminele unei universităţi din Belfast.

Fereastra unei case locuite de o familie de români din estul Belfastului a fost distrusă miercuri noaptea. Poliţia a catalogat incidentul ca fiind unul motivat de ură. Ambasadorul României în Irlanda a precizat că atacurile nu au legătură cu grupările paramilitare sau de crimă organizată.

Un protest faţă de recentele atacuri îndreptate împotriva românilor urmează să fie aibă loc în cursul zilei de sâmbătă în faţa primăriei din Belfast. Marşul este programat pentru ora 16.00, ora României. Pe site-ul Partidului Socialist al Muncitorilor din Irlanda este postat un apel la manifestaţie.

×
Subiecte în articol: externe