x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi jurnalişti au fost arestaţi pentru că au utilizat o dronă deasupra Parlamentului din Myanmar

Doi jurnalişti au fost arestaţi pentru că au utilizat o dronă deasupra Parlamentului din Myanmar

28 Oct 2017   •   21:00
Doi jurnalişti au fost arestaţi pentru că au utilizat o dronă deasupra Parlamentului din Myanmar

Doi jurnalişti, un malaezian şi un singaporez, angajaţi ai unei televiziuni turce, au fost arestaţi vineri în capitala birmană Naypyidaw pentru că au utilizat o dronă deasupra Parlamentului din Myanmar, a anunţat sâmbătă guvernul birman, relatează AFP şi Reuters.

Cei doi jurnalişti, Lau Hon Meng din Singapore şi Mok Choy Lin din Malaezia, au fost arestaţi vineri la Naypyidaw în timp realizau un reportaj pentru TRT, televiziunea publică turcă.

Cei doi sunt "interogaţi pentru că au pilotat o dronă deasupra Hluttaw", Parlamentul naţional birman, a precizat într-un comunicat Ministerul Informaţiilor.

Cei doi reporteri lucrau împreună cu Aung Naing Soe, un cunoscut jurnalist birman, a cărui locuinţă a fost percheziţionată vineri seara, a informat presa locală.

Incidentul are loc pe fondul relaţiilor tensionate dintre Turcia şi Myanmar în legătură cu criza musulmanilor rohingya. La începutul lunii septembrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că uciderea de etnici rohingya constituie un "genocid" îndreptat împotriva comunităţilor musulmane din regiune, acuzaţii respinse de Myanmar.

Postul de televiziune TRT a anunţat pe site-ul său "se află în discuţii cu autorităţile din Myanmar pentru a asigura eliberarea jurnaliştilor. Cei doi au vize valabile", a precizat postul turc.AGERPRES

×