x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi marinari argentinieni au scăpat de catastrofa de pe submarinul San Juan

Doi marinari argentinieni au scăpat de catastrofa de pe submarinul San Juan

25 Noi 2017   •   12:00
Doi marinari argentinieni au scăpat de catastrofa de pe submarinul San Juan

Doi marinari argentinieni ar fi putut muri la bordul submarinului San Juan, însă o misiune în Peru într-un caz, cumpărarea unei case în altul le-a permis să scape de catastrofă, informează sâmbătă AFP. 

"La Ushuaia, un locotenent a debarcat pentru că trebuia să se ducă la Buenos Aires, apoi în Peru pentru o misiune de două săptămâni şi a fost înlocuit de un alt ofiţer de aceeaşi specialitate, comunicaţii", a precizat purtătorul de cuvânt al marinei argentiniene, căpitanul Enrique Balbi. Dimpotrivă, cel care l-a înlocuit pe marinarul norocos a avut o soartă tristă. 

La rândul lor, mass-media din Argentina au relatat despre un ofiţer ce a trebuit să călătorească de urgenţă din Ushuaia până în provincia Jujuy, în nordul Argentinei, pentru a-şi vizita mama bolnavă. 

Un alt miracol, potrivit publicaţiei argentiniene Clarin, i s-a întâmplat lui Adrian Rothlisberger, 26 de ani, dintre care 8 în marină. Atunci când era pe punctul de a se îmbarca pe submarin în la Mar del Plata, el a fost exceptat de la misiune, pentru că urma să încheie achiziţionarea unei case şi trebuia să efectueze demersuri administrative în acest sens. 

Acest marinar, spre deosebire de primul, nu a fost înlocuit. 

Preşedintele argentinian Mauricio Macri a cerut vineri 'o anchetă serioasă, în profunzime', pentru 'a afla adevărul' cu privire la submarinul San Juan, dispărut săptămâna trecută cu 44 de membri ai echipajului său. 

Până în prezent, marina argentiniană a evitat să facă vreo legătură între o problemă tehnică şi dispariţia submarinului ARA San Juan. 

Nu se ştie dacă eventuala explozie a avut loc aproape de suprafaţă sau mai în profunzime, adâncimea apei în zonă fiind de circa 3.000 de metri. ARA San Juan a putut să coboare până la o adâncime de 300 de metri. 

Aproape 4.000 de persoane din 10 ţări participă, cu vapoare şi avioane, la operaţiunile de căutare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: submarin san juan argentina marinari