x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi morţi în naufragiul unui cargou în Marea Neagră

Doi morţi în naufragiul unui cargou în Marea Neagră

19 Apr 2017   •   16:34
Doi morţi în naufragiul unui cargou în Marea Neagră

Cel puţin doi marinari s-au înecat miercuri în urma naufragiului în Marea Neagră al unei nave cargou cu echipaj format din marinari ruşi, ucraineni şi georgieni, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. 

"Echipele de salvare au găsit corpurile a doi membri ai echipajului", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a filialei ministerului în Crimeea, Elizaveta Miroşnitcenko, care a precizat că operaţiunea de salvare continuă. 

O altă persoană, de naţionalitate ucraineană, a fost găsită în stare de hipotermie şi a fost luată în grijă de către medici, a adăugat ministerul într-un comunicat. 

Ministerul nu a dat nicio informaţie cu privire la soarta altor nouă marinari ai echipajului care număra doisprezece membri în total. 

Echipajul era format din nouă ucraineni, doi ruşi şi un georgian, a precizat Comitetul de anchetă rus într-un comunicat. Naţionalitatea marinarilor decedaţi nu a fost precizată. 

O anchetă a fost deschisă pentru a determina dacă naufragiul a fost provocat de încălcarea normelor de siguranţă. 

Nava, care naviga sub pavilion panamez, transporta cereale. Ea părăsise portul Azov din sudul Rusiei şi se îndrepta spre Turcia. Ea s-a scufundat în Strâmtoarea Kerci, ce separă Marea Azov şi Marea Neagră, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.AGERPRES

×