x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi scoţieni au fost condamnaţi la închisoare pentru că au aruncat cu slănină asupra unei moschei

Doi scoţieni au fost condamnaţi la închisoare pentru că au aruncat cu slănină asupra unei moschei

de Agerpres    |    20 Iun 2014   •   20:54
Doi scoţieni au fost condamnaţi la închisoare pentru că au aruncat cu slănină asupra unei moschei

O adolescentă şi un bărbat din Scoţia au fost condamnaţi la 12 şi, respectiv, 9 luni de închisoare vineri de către tribunalul din Edinburgh pentru că au aruncat cu slănină asupra principalei moschei din oraş, relatează AFP.

Chelsea Lambie (18 ani) şi Douglas Cruikshank (39 de ani) au agăţat, de asemenea, bucăţi de slănină de clanţa de la poarta moscheii în zorii zilei de 31 august 2013.

O a treia persoană, militant ca şi ceilalţi doi în cadrul mişcării de extrema-dreaptă Scottish Defence League, a fost deja condamnată la 10 luni de închisoare în acelaşi dosar.

"Comunitatea musulmană este parte integrantă şi respectată a societăţii scoţiene şi nu este loc pentru astfel de fapte într-o Scoţie modernă. Nu-i vom permite unei minorităţi, plină de ură şi îngustă la minte, să submineze eforturile noastre ce au drept scop de a face societatea noastră mai dreaptă şi mai tolerantă", a declarat procurorul John Logue.

×
Subiecte în articol: slanina moschee