x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei zile de doliu în Grecia pentru victimele accidentului feroviar

Trei zile de doliu în Grecia pentru victimele accidentului feroviar

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   17:30
Trei zile de doliu în Grecia pentru victimele accidentului feroviar

Autoritățile din Grecia au declarat o perioadă de doliu de trei zile, începând de miercuri, în urma accidentului feroviar din nordul țării. Premierul se îndreaptă către locul accidentului, în timp ce grecii primesc mesaje de condoleanțe de la lideri politici străini.

Președintele grec Katerina Sakellaropoulou a anunțat că întrerupe o vizită în Republica Moldova pentru a se întoarce în Grecia. De asemenea, premierul grec Kyriakos Mitsotakis se îndreaptă spre zona Tempi, locul în care s-a produs accidentul.

„Am înțeles că el (premierul) este foarte aproape de locul accidentului și este așteptat să vorbească", a declarat echipa premierului grec Kyriakos Mitsotakis pentru CNN.

Procesul de identificare a victimelor a început, a declarat ministrul grec al Sănătății, Thanos Plevris.

„După cum înțelegeți, acesta este un proces terifiant pentru părinții și rudele care se află aici. Îi vom ajuta cât de mult putem", a spus demnitarul.

În paralel, liderii europeni au început să trimită mesaje de condoleanțe.

„Guvernul României este alături de prietenii noştri din Grecia, în urma tragicului accident feroviar. Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familiile celor care şi-au pierdut viaţa. Le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe Twitter.

Cel puțin 36 de decese au fost confirmate până în prezent, după ce două trenuri, unul de marfă, altul de pasageri, s-au ciocnit în noaptea de marți spre miercuri. Alte zeci de persoane sunt rănite, iar echipele de intervenție acționează la fața locului,

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: doliu grecia