x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la conducerea FMI.

Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la conducerea FMI.

de Marina Constantinoiu    |    19 Mai 2011   •   05:33

|n prima sa declaratie publica dupa arestarea sa, sambata, in Statele Unite, sub acuzatia de tentativa de viol asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din New York, seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a anuntat ca demisioneaza din acest post, relateaza France 24.
Anuntul a fost facut printr-un comunicat dat publicitatii joi dimineata sI adresat consiliului de administratie al Fondului, Strauss-Kahn precizand ca a luat aceasta decizie din respect fata de institutia pe care o conducea sI fata de familia sa, negand, totodata, orice vinovatie in dosarul ncaruia ii face obiectul. Avocatii saI au depus miercuri o cerere de punere in libertate a clientului lor, care in prezent este detinut intr-o inchisoare din New York.
Strauss-Kahn explica in mesajul sau ca a luat aceasta decizie cu o mare tristete. “Ma gandesc in primul rand la sotia mea, pe care o iubesc mai mult decat orice, la copiii mei, la familia mea, la prietenii mei. Ma gandesc sI la colegii mei de la Fond. Am facut impreuna multe lucruri importante in ultimii trei ani. Tuturor vreau sa le spun ca dezmint cu cea mai mare fermitate toate acuzatiile care mi se aduc. Vreau sa protejez aceasta institutie pe care am servit-o cu onoare sI devotiune sI vreau sa-mi concentrez toate fortele, tottimpul meu sI toata energia pentru a-mi dovedi nevinovatia', spune acesta.
Strauss-Kahn a preluat functia de sef al FMI in noiembrie 2007 pentru un mandat de cinci ani, reaminteste cotidianul francez Le Monde.

×