x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dominique Strauss-Kahn, "obiectiv turistic" la NY.

Dominique Strauss-Kahn, "obiectiv turistic" la NY.

de Marina Constantinoiu    |    22 Mai 2011   •   21:00
Dominique Strauss-Kahn, "obiectiv turistic" la NY.

Avocatul lui Dominique Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, a declarat ca fostul director al Fondului Mondial International (FMI) va fi achitat de acuzatiile de natura sexuala care au socat lumea, relateaza cotidianul is­ra­elian Haaretz, citat de AFP.

Brafman, in varsta de 62 de ani, este obisnuit cu scandaluri si cazuri foarte mediatizate, comenteaza Ha­aretz. El a refuzat sa discute detalii ale cazului si parea iritat de materialele din presa franceza, potrivit carora fostul director al FMI este obsedat de sex. Dar si-a exprimat satisfactia ca a putut sa-si spuna parerea Departa­mentului de Politie din New York (NYPD), notand ca autoritatile se afla sub o puternica presiune, pentru a actiona agresiv, atunci cand se con­frunta cu suspecti celebri.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe cautiune din inchisoarea Rikers Island unde fusese detinut dupa arestare si nu poate, pentru mo­ment, sa iasa din apartamentul sau din New York in care a fost plasat tem­porar in arest la domiciliu. Situat la numarul 71 pe Broadway, in apropiere de Ground Zero, una dintre tintele atacurilor din 11 septembrie 2001, imobilul respectiv nu este cel in care fostul director al FMI va as­tepta urmarile epopeei judiciare care s-a deschis o data cu inculparea sa pentru infractiuni de natura sexuala.

Acesta i-a fost furnizat vineri seara "pentru cateva zile" de compania de securitate desemnata sa il suprave­gheze, in asteptarea instalarii sale intr-un alt apartament. Doar acolo el va avea dreptul la ceva mai multa li­bertate de miscare. Va putea sa mear­ga escortat la avocatii sai, la me­dic, la tribunal sau la sinagoga, cu con­ditia sa avertizeze justitia si politia cu sase ore inainte. Usor de localizat gra­tie bratarii electronice pe care o poar­ta, DSK nu va putea iesi din casa in intervalul orar 22:00-06:00. Vii­toa­rea audiere a lui Strauss-Kahn, un­de va trebui sa pledeze vinovat sau ne­vi­novat, este fixata pentru 6 iunie. Pana in prezent, el neaga acuzatiile for­mu­late impotriva lui.

Detectivi particulari in serviciul lui DSK au inceput deja sa scormo­neas­ca in trecutul cameristei care il acuza pe acesta de agresiune sexuala, in speranta de a discredita marturia acesteia si a-l putea scoate nevinovat pe clientul lor. Avocatul ar putea incerca sa il convinga pe procuror sa abandoneze acuzatiile daca se gasesc informatii foarte compromitatoare. Daca detectivii stabilesc faptul ca presupusa victima a mai santajat in trecut barbati, pentru a stoarce bani de la ei, "acest lucru ar putea duce la inchiderea dosarului", apreciaza specialistii.

Strauss-Kahn a devenit, in ciuda vointei sale, incepand de sambata, o noua atractie turistica la New York, unde locuieste, impreuna cu sotia sa, Anne Sinclair, intr-un imobil istoric, ghizii autocarelor cu turisti pre­zen­tandu-le cladirea acestora si pre­cizand ca acolo sta "francezul acuzat de viol". Turistii fotografiaza cladirea, ba chiar si grupuri de scolari se fo­to­grafiaza in fata ei, dar vecinii nu sunt deloc incantati de prezenta lui DSK in zona. Dar Dominique Strauss-Kahn nu va fi "vedeta" pe Broadway decat cateva zile, pana va fi mutat in celalalt apartament.

×