x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump va candida și din pușcărie

Trump va candida și din pușcărie

03 Iun 2024   •   08:40
Trump va candida și din pușcărie
Sursa foto: Hepta

Găsit vinovat de falsificarea a 34 de înregistrări comerciale, Donald Trump riscă o pedeapsă maximă de 4 ani de închisoare pentru fiecare faptă comisă, ceea ce ar înseamna practic că va sta după gratii pentru tot restul vieții. Până la anunțarea condamnării, stabilită pentru data de 11 iulie, Trump s-a pronunțat cu privire la judecătorul în mâinile căruia se află soarta sa, numindu-l „tiran” și spunând că i-a „răstignit literalmente” martorii.

Alina Habba, unul dintre avocații lui Trump, a afirmat ieri că fostul președinte este victimă politică a justiției și a anunțat că va lupta pentru Casa Albă chiar dacă va fi închis. Ea a spus că „în sistemul judiciar există corupție cum nu s-a mai văzut” și că americanii trebuie să rezolve această problemă la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Un juriu format din 12 membri l-a găsit pe Trump vinovat, joi, de ascunderea, în documente, a unei plăți către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.

Susținătorii lui Donald Trump sunt revoltați de decizia juriului și au trimis mii de mesaje pe rețelele de socializare prin care vorbesc despre acțiuni violente.

Și fostul președinte a pus gaz pe foc: „Mă vor în spatele gratiilor. Mă vor mort”, le-a scris Trump simpatizanților săi.

×
Subiecte în articol: Donald Trump închisoare