x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump are o nouă abordare privind zidul de la graniţa cu Mexicul?

Donald Trump are o nouă abordare privind zidul de la graniţa cu Mexicul?

18 Ian 2018   •   14:20
Donald Trump are o nouă abordare privind zidul de la graniţa cu Mexicul?
Sursa foto:

Preşedintele SUA, Donald Trump, neagă faptul că şi-ar fi schimbat viziunea referitoare la zidul care ar trebui să fie construit la graniţa cu Mexic, scrie BBC.

Afirmaţia preşedintelui a venit după ce şeful cabinetului, John Kelly, a spus pentru Fox News că opiniile preşedintelui au evoluat comparativ cu promisiunile oferite în campanie referitoare la construcţia şi modul de finanţare al zidului.

“Campania este foarte diferită de guvernare”, a spus John Kelly, miercuri.

La câteva ore după această declaraţie a şefului de cabinet de la Casa Albă, preşedintele şi-a lăsat semnătura pe pagina sa de Twitter, afirmând că, în continuare, Mexicul va plăti “direct sau indirect” pentru zid.

John Kelly a mai afirmat că preşedintele era “neinformat” când a făcut promisiunile despre zid în timpul campaniei. Comentariile au fost făcute din nou în timpul unei întâlniri referitoare la imigraţie, miercuri, potrivit presei din Statele Unite ale Americii.

De ce contează acum zidul?

Imigraţia a devenit o problemă cheie între parlamentari, iar Casa Albă riscă, în această perioadă, o închidere a guvernului federal. Congresul se confruntă cu termene limită pentru a trece o măsură care să finanţeze agenţiile federale până luna viitoare.

Democraţii îşi doresc ca legea să includă protecţie pentru imgranţii care au intrat în Statele Unite ale Americii, ilegal, în momentul în care erau copii, şi care sunt cunoscuţi sub denumirea de “Visători”.

În orice caz, preşedintele Donald Trump a menţionat să este pregătit pentru a face o înţelegere care să-i ajute pe “Visători”, în schimbul finanţării planurile pentru securitatea de la frontieră, planuri care includ zidul de-a lungul graniţei cu Mexicul.

 

 

×