x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, arestat în ancheta privind documentele federale. UPDATE: Fostul președinte a pledat nevinovat

Donald Trump, arestat în ancheta privind documentele federale. UPDATE: Fostul președinte a pledat nevinovat

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   21:41
Donald Trump, arestat în ancheta privind documentele federale. UPDATE: Fostul președinte a pledat nevinovat

Potrivit CNN, fostul președinte Donald Trump este arestat la tribunalul federal din Miami, unde se va confrunta cu 37 de acuzații penale legate de manipularea documentelor clasificate în stațiunea sa din Florida Mar-a-Lago.

Update:

Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat nevinovat, în faţa unui judecător din statul Florida, la acuzaţiile privind gestionarea documentelor clasificate şi a părăsit instanţa la finalul procedurii.

Știre inițială

"Este una dintre cele mai triste zile din istoria ţării noastre. Suntem o naţiune în declin", a declarat Donald Trump, potrivit postului Fox News, înainte de a ajunge la sediul instanţei judiciare.

Conform procedurilor, Donald Trump va fi plasat scurt timp în custodia autorităţilor federale, va fi identificat formal şi va compărea în faţa unui judecător, unde îi vor fi citite acuzaţiile. Fostul preşedinte al SUA probabil va pleda nevinovat. În instanţă va compărea şi Walt Nauta, un colaborator inculpat în acelaşi dosar, potrivit CNN.

După inculparea formală, Donald Trump urmează să meargă în Bedminster, New Jersey.

Departamentul Justiţiei l-a înştiinţat pe Donald Trump săptămâna trecută că va fi inculpat prin 37 de capete de acuzare privind gestionarea ilegală de documente secrete şi obstrucţionarea eforturilor de investigare a arhivelor deţinute în reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, Florida.

"Nu m-am gândit niciodată că ar fi posibil să i se întâmple aşa ceva unui fost preşedinte al Statelor Unite. Este o zi neagră pentru Statele Unite ale Americii. Suntem o naţiune aflată într-un declin grav şi rapid, dar împreună vom face America Măreaţă din nou!", a afirmat Trump acum câteva zile, denunţând un "atac politic".

Donald Trump, care este favorit pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat înnoirea echipei de avocaţi, pentru a contesta inculparea pentru deţinere neautorizată de documente secrete şi pentru a se apăra în cursul procesului.

 

 

Trump arestat

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: donald trump instanţa arestat