x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, băgat în corzi

Donald Trump, băgat în corzi

01 Noi 2017   •   11:12
Donald Trump, băgat în corzi

Președintele american, Donald Trump, l-a calificat drept „mincinos” pe fostul său consilier, George Papadopoulos, unul din cei trei inculpați în ancheta asupra amestecului Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, și a minimalizat rolul acestuia în campanie, transmite AFP.

În același timp, într-o serie de mesaje pe Twitter, postate ieri dimineață, Trump a reluat o afirmație din ziua precedentă, insistând că inculparea fostului său director de campanie, Paul Manafort, pentru conspirație împotriva SUA și spălare de bani, este legată de fapte mult anterioare colaborării lor în campania pentru Casa Albă. Dintre primii trei inculpați de către procurorul special, Robert Mueller, numai Papadopoulos, fost consilier de politică externă al lui Trump în campania electorală, a acceptat să pledeze vinovat și să colaboreze cu poliția federală. Conform documentelor judiciare publicate luni, Papadopoulos a recunoscut că a mințit FBI în legătură cu contactele sale repetate cu intermediari ai Kremlinului în timpul campaniei electorale.  În ianuarie 2017, acesta nu recunoștea că a comunicat cu mai mulţi indivizi pentru a aranja o întâlnire între Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin. Potrivit documentelor citate, un oficial al campaniei l-a informat pe Papadopoulos, în mai 2016, că Trump nu „întreprinde asemenea călătorii”, dar acestea ar trebui făcute de „cineva ce nu are o funcţie importantă în campanie pentru a nu transmite niciun semnal”. Înalţi oficiali ai campaniei lui Trump, inclusiv Donald Trump Jr., Jared Kushner şi Paul Manafort s-au întâlnit în Turnul Trump, în iunie 2016, cu oficiali ruşi ce susţineau că deţineau informaţii compromițătoare despre rivala democrată, Hillary Clinton.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a afrmat că rolul lui Papadopoulos în campania lui Trump a fost unul „extrem de limitat”, acesta fiind chiar voluntar.

Trump este pus în mare încurcătură de un fost colaborator din timpul campaniei electorale.

×
Subiecte în articol: donald trump