x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump consideră că Putin este un lider mai bun decât Obama

Donald Trump consideră că Putin este un lider mai bun decât Obama

08 Sep 2016   •   09:02
Donald Trump consideră că Putin este un lider mai bun decât Obama

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump, l-a lăudat miercuri pe preşedintele rus Vladimir Putin, despre care a afirmat că este un lider mai bun decât preşedintele american Barack Obama, transmit Reuters şi DPA. 

Într-un forum televizat la care a participat şi candidata democrată Hillary Clinton, Trump a spus că are un mare respect faţă de ruşi şi că va avea 'o relaţie minunată' cu Vladimir Putin. ''Cred că mă voi înţelege cu el (Putin). Este un lider. Mult mai mult decât este un lider preşedintele nostru'', a spus candidatul republican. 

Donald Trump a adăugat că avantajul unei relaţii bune a Statelor Unite cu Rusia este acela că Moscova doreşte să distrugă organizaţia Stat Islamic la fel de mult pe cât doreşte Washingtonul. 

În urmă cu câteva săptămâni, Trump l-a numit pe Barack Obama 'fondatorul ISIS' (acronimul pentru Stat Islamic), declaraţie care a atras critici dure, ceea ce l-a determinat să aibă o abordare mai prudentă pe această temă în actuala campanie electorală din SUA. 

Anterior în cursul zilei de miercuri, Donald Trump s-a pronunţat pentru o nouă consolidare militară a ţării sale, susţinând că SUA sunt mai ameninţate ca niciodată de inamici precum islamiştii extremişti, Coreea de Nord şi China. AGERPRES

×