x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: SUA ar trebui să finanțeze școli sigure înainte de a trimite armament în Ucraina

Donald Trump: SUA ar trebui să finanțeze școli sigure înainte de a trimite armament în Ucraina

28 Mai 2022   •   21:05
Donald Trump: SUA ar trebui să finanțeze școli sigure înainte de a trimite armament în Ucraina
Sursa foto: Hepta

SUA trebuie să acorde prioritate finanțării securității școlilor înaintea ajutorului militar acordat Ucrainei, a declarat fostul președinte Donald Trump, la câteva zile după ce 19 elevi din Texas au fost uciși, scrie BBC.

Dacă SUA pot trimite miliarde de dolari în Ucraina, "ar trebui să putem face tot ce este necesar pentru a ne menține copiii în siguranță acasă", a declarat el la o conferință pro-arme.

Întâlnirea Asociației Naționale pentru Arme de Foc (NRA), cel mai mare grup de acest fel din SUA, are loc la Houston, la trei zile după un atac armat comis de un adolescent în Uvalde.

"Am cheltuit milioarde de dolari în Irak și Afganistan și nu am primit nimic în schimb", a continuat Trump în discursul de vineri, stârnind aplauze puternice. "Înainte de a construi națiuni în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii".

La începutul acestei luni, Congresul SUA a votat cu o majoritate covârșitoare trimiterea unui ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari către Ucraina. În total, Congresul a aprobat aproximativ 54 de miliarde de dolari pentru Ucraina după invazia Rusiei din februarie.

Trump a respins apelurile pentru înăsprirea controalelor asupra armelor de foc, afirmând că americanilor decenți ar trebui să li se permită arme de foc pentru a se apăra împotriva "răului".

În schimb, el a propus o "revizuire de sus în jos" a siguranței școlare, cu puncte de intrare fortificate, inclusiv detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare campus. El i-a acuzat pe democrați că blochează astfel de măsuri de securitate.

Fostul președinte republican și-a început discursul citind numele victimelor împușcăturilor din Uvalde, fiecare dintre ele fiind marcată de un clopoțel.

Conferința anuală a NRA, care se laudă cu cinci milioane de membri, are loc la 450 km de Uvalde.

Înaintea evenimentului, mai mulți vorbitori conservatori și artiști au anunțat că se retrag - inclusiv guvernatorul Texasului, Greg Abbott, senatorul John Cornyn și producătorul puștii folosite în atacul din Uvalde.

La începutul acestei luni, Congresul SUA a votat trimiterea unui ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari către Ucraina. În total, legislatorii americani au trimis aproximativ 54 de miliarde de dolari Ucrainei de la invadazia Rusiei.

 

×
Subiecte în articol: dnonald trump şcoli armament ucraina