x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump vrea să atace Iranul din cauza măririi arsenalului nuclear

Donald Trump vrea să atace Iranul din cauza măririi arsenalului nuclear

17 Noi 2020   •   09:28
Donald Trump vrea să atace Iranul din cauza măririi arsenalului nuclear

Președintele Donald Trump ia în calcul atacarea Iranului din  cauza majorării arsenalului nuclear. În acest sens și-a consultat consilierii, care însă nu au fost de acord cu această propunere, potrivit New York Times, citat de dpa.

Cu toate astea, este posibil ca șeful administrației americane să nu cedeze și să caute alte soluții pentru invadarea acestei țări.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a informat că Iranul și-a mărit de 12 ori depozitele de uraniu îmbogățit, față de cantitatea stabilită prin acordul nuclear din 2015, cu SUA; Franța, Germania, Marea Britanie, Rusia și China. . Stocurile ar fi ajuns la 2.400 de kilograme, față de 202,8 kilograme stabilite prin tratat.

Dar autoritățile de la Teheran au ignorat acest lucru după ce SUA a anunțat, în 2019, că vrea să părăsească acordul și a impus alte sancțiuni Iranului. Viitorul președinte american, Joe Biden, a promis că va reveni asupra acestei decizii.

La reuniunea cu consilierii de rang înalt pe probleme  de securitate s-a desfășurat săptămâna trecută la Casa Albă au praticipat vicepreşedintele Mike Pence, secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul interimar al apărării Christopher Miller şi preşedintele şefului statului major interarme Mark Milley.



 

×
Subiecte în articol: donald trump iran uraniu nuclear