x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump vrea să candideze la preşedinţia SUA

Donald Trump vrea să candideze la preşedinţia SUA

09 Ian 2011   •   13:27
Donald Trump vrea să candideze la preşedinţia SUA

145808-.jpgMiliardarul american Donald Trump le-a mărturisit prietenilor că se gândeşte serios să candideze la alegerile prezidenţiale din SUA din 2012, în tabăra republicanilor.

Trump, 64 de ani, ar intenţiona să facă un anunţ în acest sens la ultima ediţie din actualul sezon al show-ului de televiziune "Ucenicul", care se va difuza în primăvară, potrivit declaraţiilor lui Ronald Kessler, un respectat jurnalist de la site-ul conservator de ştiri politice Newsmax.

Reprezentanţii lui Donald Trump nu au comentat informaţia privind o posibilă candidatură a magnatului american, scrie cotidianul britanic The Telegraph, citat de Agerpres.

The Telegraph remarcă faptul că Trump are banii necesari pentru a se lansa în cursa pentru Casa Albă, însă ar putea avea probleme din cauza trecutului său destul de agitat: trei căsătorii încheiate cu trei divorţuri răsunătoare şi extrem de costisitoare pentru el.

În ultimele luni, Trump a adoptat un ton extrem de critic la adresa preşedintelui democrat Barack Obama, pe care l-a numit 'un dezastru'. În comentarii făcute pentru Newsmax, Donald Trump a deplâns ceea ce el a calificat drept 'declinul internaţional al Americii' şi a spus că 'lumea râde de noi' deoarece SUA au ajuns 'sacul de box al omenirii'. 'Este trist ce se întâmplă cu ţara asta. Nu mai suntem o naţiune respectată, iar noi ar trebui să fim cea mai respectată naţiune', declara Trump pentru Newsmax.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în noiembrie la cererea Newsmax/SurveyUSA, într-o confruntare directă, Trump ar primi 47% din voturi, fiind învins de Obama, care ar obţine 53%.

Sursa foto: businessweek.com

×