x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donaţie generoasă pentru că a furat un pachet cu tampoane

Donaţie generoasă pentru că a furat un pachet cu tampoane

16 Oct 2015   •   14:44
Donaţie generoasă pentru că a furat un pachet cu tampoane

Mai mulţi australieni au donat vineri online 2.600 de dolari australieni (1.890 de dolari americani) pentru a plăti amenda primită de o femeie care a furat un pachet de tampoane dintr-o benzinărie din Australia de Vest, relatează DPA.

Joi, femeia primise o amendă de 500 de dolari, sub auspiciile unei noi legi la nivel statal care permite poliţiei aplicarea unei amenzi în loc de trimiterea în instanţă a celor care comit infracţiuni minore.

Poliţia din Coolgardie, o mică localitate situată la 555 de kilometri est de Perth, a relatat pe contul său de Twitter despre amenda primită de femeie, însă postarea a stârnit imediat ultrajul opiniei publice.

"Este condamnabil în primul rând să ceri 6,75 de dolari pentru tampoane. Ce fel de disperare o mână pe o femeie să fure un pachet de tampoane?", a comentat Amy Rust, coordonatoarea unui grup de susţinere a femeilor, pentru site-ul de ştiri WA Today.

Rust a creat o pagină pe internet unde cei care doreau să ajute financiar femeia puteau contribui cu donaţii, iar în doar 3 ore suma necesară plăţii amenzii fusese strânsă.

Cazul survine în contextul în care, la începutul acestui an, o petiţie online care solicita scutirea de taxe pentru tampoane a atras peste 100.000 de semnături şi atenţia autorităţilor.

×