x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dopajul ar putea deveni delict pasibil de închisoare în China

Dopajul ar putea deveni delict pasibil de închisoare în China

29 Dec 2018   •   20:30
Dopajul ar putea deveni delict pasibil de închisoare în China

Autorităţile din China intenţionează să facă din dopaj un delict pasibil de pedeapsă cu închisoarea, o măsură de descurajare a acestui fenomen în apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, informează cotidianul LEquipe.

"Este voinţa noastră de a arăta lumii că tratăm cu foarte multă seriozitate lupta împotriva dopajului şi că suntem decişi să luăm măsuri concrete", a declarat Gou Zhongwen, director al administraţiei sportive chineze, care a anunţat, vineri, că anumite cazuri de dopaj vor intra sub incidenţa Codului penal. Conform acestuia, aceste măsuri vor intra în vigoare "probabil la începutul lui 2019".

Reputaţia sportivă internaţională a Chinei a fost afectată de mai multe scandaluri de dopaj în ultimii zece ani, după ce anumiţi sportivi au fost deposedaţi de medaliile lor olimpice de aur. În 2018, China i-a exclus din activitate pe sportivii care au folosit substanţe ilicite, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în lume.

Astfel, în ianuarie, o patinatoare de viteză a fost interzisă pentru doi ani din toate competiţiile şi exclusă din lotul naţional, cu puţin înaintea JO de la PyeongChang. De asemenea, campioana Chinei la maraton, Wang Jiali, a fost suspendată opt ani în urma unui control pozitiv pentru a doua oară.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: dopaj China inchisoare