x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dosarul FBI al lui Michael Jackson

Dosarul FBI al lui Michael Jackson

de Sînziana Stancu    |    21 Dec 2009   •   00:00

Agenţia federală a anunţat că va declasifica deocamdată 333 de pagini dintr-un dosar stufos, de 679 de file, ce conţine informaţii despre ameninţări şi încercări de extorcare de bani la care a fost supus megastarul.



Documentele declasificate vor include şi informaţii despre investigaţiile privind acuzaţiile de molestare a unor copii, anchete ce datează din 1993 şi 2004. Aproximativ o jumătate din dosar va rămâne însă secretă, în ciuda cererilor pentru declasificare, făcute în virtutea legii americane pentru accesul la libera informaţie, dezvăluie Daily Mail. FBI a precizat că documentele declasificate nu vor conţine nici o informaţie despre circumstanţele morţii lui Michael, şi nici despre ancheta privind posibilul rol al medicului personal al artistului, Conrad Murray, anchetă care nu s-a încheiat încă.

În dezvăluiri sunt incluse şi unele ameninţări cu moartea la adresa lui Michael, precum şi detalii despre unele procese care i-au fost intentate artistului. Documentele declasificate conţin şi episodul în care proprietarii unui companii aviatice au încercat să profite de pe urma publicităţii artistului, când fusese arestat sub acuzaţia că abuzase un băiat de 12 ani. Două camere de luat vederi fuseseră instalate în secret în avionul cu care fusese luat Michael pentru a fi predat poliţiei. FBI avea să fie sesizat puţin mai târziu că proprietarii companiei de transport aerian încearcau să vândă înregistrarea unor organizaţii din mass-media americane. Michael fusese achitat mai târziu în procesul intentat de părinţii copilului ce pretinsese că ar fi fost molestat de artist.

ŞI ALŢII

Michael Jackson nu este însă singura vedetă a muzicii pop care figurează în dosarele FBI. Agenţia americană are peste 300 de pagini şi despre John Lennon, datând din perioada 1971-1972, ce au devenit apoi material pentru  cartea şi filmul intitulate "Gimme Some Truth: The John Lennon FBI Files".

Lui Elvis Presley, "regele rock-ului", FBI i-a făcut un dosar de 650 de pagini , lui Jim Morrison, cântăreţul de la "Doors", unul de 89, în timp ce lui Jerry Garcia,  vedeta din "Grateful Dead", numai patru pagini. FBI a anunţat că va declasifica dosarul lui Michael până la Crăciun, iar informaţiilor vor fi disponibile chiar pe site-ul de internet al agenţiei americane.

×
Subiecte în articol: externe