x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două monumente ale lui Stalin au fost inaugurate în Rusia

Două monumente ale lui Stalin au fost inaugurate în Rusia

10 Sep 2015   •   21:25
Două monumente ale lui Stalin au fost inaugurate în Rusia

Partidul Comunist din Rusia a anunţat joi că a inaugurat două monumente dedicate lui Stalin, simbol al popularităţii fostului dictator sovietic în rândul populaţiei ruse, relatează AFP.

Militanţii comunişti au amplasat o statuie de trei metri înălţime a lui Stalin în faţa unei uzine de prelucrare a cărnii în regiunea Maris, la est de Moscova, şi un bust în faţa sediului partidului din Penza, în capitala rusă.

Sute de persoane au asistat la cele două ceremonii de inaugurare, unele arborând drapele roşii şi portrete ale lui Lenin, potrivit filialelor locale ale partidului.

'Stalin a fost şi rămâne un om de stat excepţional, una dintre figurile centrale ale istoriei mondiale', a comentat într-un discurs deputatul comunist Dmitri Novikov.

'În pofida propagandei antisovietice continue (...) numele Stalin este din ce în ce mai popular în rândul ruşilor. În total, numărul de monumente dedicate lui Stalin pe teritoriul Rusiei este aproape de o sută', potrivit unui comunicat difuzat de Partidul Comunist rus.

În 2013, Stalin s-a clasat, într-un sondaj, printre cele mai mari personalităţi ruse. Potrivit unui sondaj recent, 39% dintre ruşi simt admiraţie, respect sau simpatie pentru el.

×