x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două persoane date dispărute la o bază braziliană din Antarctica, în urma unei explozii

Două persoane date dispărute la o bază braziliană din Antarctica, în urma unei explozii

de Mediafax    |    26 Feb 2012   •   06:23
Două persoane date dispărute la o bază braziliană din Antarctica, în urma unei explozii

Doua persoane au fost date disparute, iar alta persoana a fost ranita sambata, in urma unei explozii provocate de un incendiu la o baza navala braziliana din Antarctica, au anuntat surse militare.

Accidentul a dus la evacuarea a aproximativ 40 de cercetatori.

Potrivit Marinei braziliene, incendiul a izbucnit in localul generatoarelor electrice ale bazei Comandante Ferraz, situata pe Insula King George, aproape de varful Peninsulei Antarcticii.

Militarul ranit, a carui stare este stabila, a primit initial ingrijiri la baza poloneza, fiind transferat ulterior la baza chiliana Eduardo Frei, au anuntat Fortele navale braziliene intr-un comunicat.

Personalul Fortelor navale braziliene depunea eforturi pentru controlarea incendiului.
Aproximativ 30 de cercetatori, un alipinist si un reprezentant al Ministerului brazilian al Mediului, prezenti in instalatie in momentul accidentului, au fost evacuati pe teritoriul chilian, potrivit Marinei braziliene.

Fortele aeriene din Chile au precizat, la randul lor, ca 48 de brazilieni si doi spanioli au fost evacuati cu elicopterul catre orasul chilian Punta Arenas, situat la aproximativ 3.090 de kilometri sud de Santiago.

"Potrivit informatiilor de care dispunem, baza ar fi fost distrusa complet", a declarat ministrul chilian al Apararii Andrés Allamand pentru CNN Chile. El a adaugat ca in total 45 de persoane au fost evacuate din baza braziliana.

Allamand a precizat ca cele doua persoane date disparute erau "probabil decedate" si ca baza chiliana a oferit ingrijiri unui ranit, in timp ce alte aprozimativ zece persoane primeau ingrijiri medicale la baza Frei.

In plus, nava braziliana de cercetari polare Almirante Maximiano a parasit Punta Arenas indreptandu-se catre locul accidentului.

Baza Comandante Ferraz efectueaza cercetari stiintifice asupra ecosistemelor marine, mai ales in zona de coasta.

×