x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două trenuri s-au ciocnit frontal în Elveţia. Un mecanic a murit, 35 de pasageri sunt răniţi (VIDEO)

Două trenuri s-au ciocnit frontal în Elveţia. Un mecanic a murit, 35 de pasageri sunt răniţi (VIDEO)

30 Iul 2013   •   08:25
Două trenuri s-au ciocnit frontal în Elveţia. Un mecanic a murit, 35 de pasageri sunt răniţi (VIDEO)
Sursa foto: 20min.ch

La nici o săptămână de la catastrofa feroviara din Spania, un alt accident grav pe calea ferată a avut loc în Elveţia. Cel puţin 35 de persoane au fost rănite, dintre care cinci în stare gravă, în urma ciocnirii frontale a două trenuri în localitatea elveţiană Granges-prčs-Marnand, anunţă AFP. Mecanicul unuia din cele două automotoare a fost găsit mort.

Coliziunea a avut loc luni, la ora locală 19.00 (17.00 GMT), la Granges-prčs-Marnand, în cantonul Vaud, între un tren care circula spre Lausanne şi unul care venea dintre Lausanne. Traficul a fost întrerupt pe un sector al liniei ferate ce leagă oraşele Palézieux şi Payerne, au făcut cunoscut Căile Ferate Federale (CFF). Un important dispozitiv de salvare şi prim-ajutor, format din poliţie, pompieri şi ambulanţe, a fost trimis la locul accidentului.

'Numeroşi pasageri au fost răniţi şi li s-au acordat îngrijiri medicale la marginea drumului', a informat site-ul jurnalului elveţian 20 minutes.

Cele două părţi din faţă ale trenurilor au fost avariate şi parţial s-au întrepătruns.

Cei cinci răniţi grav au fost transportaţi cu elicopterul sau ambulanţa la spitalul din Payerne sau la spitalul universitar al cantonului Vaud din Lausanne.

Înaintea primului bilanţ al poliţiei, mass-media elveţiene anunţaseră diferite bilanţuri cu zeci de răniţi. Televiziunea Elveţiei francofone a informat despre aproximativ 30 de răniţi, în timp ce postul de televiziune germanofon s-a referit la 44 de răniţi, dintre care patru în stare gravă.

Un procuror s-a deplasat la locul accidentului pentru deschiderea unei anchete.

×