x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dovezi video în cazul românilor din "complotul bolivian"

Dovezi video în cazul românilor din "complotul bolivian"

27 Apr 2009   •   00:00

Presa internaţională publică azi noi informaţii despre românii implicaţi în presupusa tentativă de asasinat ce-l viza pe liderul bolivian Evo Morales.



Agenţia ungară MTI informează că Elod Toaso, cu cetăţeniE româno-ungară, aflat în arestul poliţiei din Bolivia, nu a fost torturat în închisoare, dar suferă de pe urma rănilor din timpul operaţiunii în cadrul căreia a fost reţinut. Informaţiile îi sunt atribuite ambasadorului ungar din Argentina, Matyas Josza, citat de MTI. Jozsa se află în prezent la La Paz, pentru a obţine informaţii despre starea arestaţilor. El a mai spus că Toaso beneficiază de condiţii ceva mai bune de detenţie.

Toaso a fost arestat săptămâna trecută în Santa Cruz, în urma unei confruntări cu forţele de ordine, soldată cu moartea lui Eduardo Rozsa Fores, cetăţean ungar şi bolivian, a lui Arpad Magyarosi, cetăţean român şi ungar, şi a irlandezului Michael MartinDwyer.
Jozsa a declarat că va pleca la Santa Cruz duminică după-amiază, pentru a se întâlni cu rudele lui Rozsa şi a face aranjamentele necesare pentru repatrierea trupului neînsufleţit al lui Arpad Magyarosi.

DOVADÂ VIDEO
Detalii noi au apărut şi în cazul lui Arpad Magyarosi, identificat de asemenea drept cetăţean româno-ungar. Procurorul bolivian care investighează cazul le-a prezentat jurnaliştilor o înregistrare în care Magyarosi apare alături de ceilalţi doi bărbaţi ucişi în operaţiunea de arestare discută despre modalitatea de a-l asasina pe preşedintele Morales. În conversaţie ei fac referire la un atac cu bombă împotriva lui Morales, care să aibă loc pe lacul Titicaca.

×
Subiecte în articol: externe