x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dr. Hilda Molina: Cubanezii sunt adoima sclavilor din secolul XVIII! (Video)

Dr. Hilda Molina: Cubanezii sunt adoima sclavilor din secolul XVIII! (Video)

16 Iun 2009   •   00:00
 Dr. Hilda Molina: Cubanezii sunt adoima sclavilor din secolul XVIII! (Video)

Disidenta cubaneză Hilda Molina a comparat viaţa celor 11 milioane de cubanezi cu cea a "sclavilor din secolul al XVIII-lea, care trebuiau să-i ceară voie stăpânului pentru a intra sau a ieşi din ţară", relatează AFP. Molina s-a întors duminică la familia sa în Argentina, după ce s-a luptat vreme de cincisprezece ani cu regimul comunist din Cuba pentru a obţine autorizaţia de a părăsi insula.



Într- un interviu difuzat de postul de televiziune argentinian Todo Noticias, cunoscuta disidentă a mai spus: "Este ca şi cum cei 11 milioane de cubanezi ar fi sclavi din secolul 18 care trebuie să-i ceară voie stăpânului pentru a putea intra sau ieşi din ţară. Populaţia cubaneză are mulţi reprezentanţi în străinătate.  Nu cred că până astăzi au avut loc schimbări în Cuba. Mi-ar plăcea ca schimbările să se producă fără ca poporul meu să sufere".

Hilda Molina, o doctoriţă în vârstă de 66 de ani, care beneficiază de o autorizaţie de sejur de trei luni cu posibilitatea de prelungire până la 11 luni, a reafirmat că "nu intenţionează să rămână" în Argentina. "Însă este clar că atât timp cât mama mea va avea nevoie de mine, voi rămâne alături de ea", a subliniat disidenta. Apreciată la nivel internaţional pentru contribuţia sa în domeniul neurochirurgiei, ea a fost destituită oficial în 1994 din postul de directoare a Centrului de recuperare neurologică /Ciren/. Pe de altă parte, dna Molina, fostă militantă a partidului comunist cubanez, susţine că în realitate a demisionat din cauza unui conflict între practicile medicale ale instituţiei şi credinţa sa catolică.

×
Subiecte în articol: externe