x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Dragă domnule John Doe”

“Dragă domnule John Doe”

de Anca Aldea    |    09 Ian 2009   •   00:00

Armata americană a prezentat scuze familiilor soldaţilor morţi în Afganistan şi Irak, cărora le-a expediat scrisori de condoleanţe, care începeau cu “Domnule John Doe”, formulă folosită în locul numelui corespunzător, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Este vorba despre 7.000 de astfel de scrisori expediate la sfârşitul lunii decembrie 2008. Misivele furnizau informaţii despre organizaţiile care oferă asistenţă familiilor soldaţilor decedaţi. “Nu există cuvinte adecvate pentru această greşeală sau durerea pe care a putut să o provoace”, a declarat generalul Reuben Jones, responsabil administrativ al infanteriei. Şeful statului-major al forţelor terestre, generalul George Casey, va trimite o scrisoare personală fiecărei familii care a primit acea misivă.

 

“Bijuterii” NASDAQ

Fostul preşedinte al celui mai mare fond de investiţii din lume, NASDAQ, arestat la sfârşitul anului trecut pentru o fraudă de 50 de miliarde de dolari şi ulterior eliberat condiţionat (contra sumei de zece milioane de dolari), a obstrucţionat ancheta, încercând să sustragă şi să înstrăineze bunuri care fuseseră confiscate de statul american. Aflat de câteva zile în libertate condiţionată, Bernard Madoff (70 de ani) a trimis membrilor familiei sale 15 ceasuri (dintre care un Cartier şi un Tiffany încrustate cu diamante), un colier şi patru broşe cu diamante, un inel cu smarald, două perechi de butoni de manşetă şi alte bijuterii. Potrivit Wall Street Journal, citat de AFP, toate aceste obiecte au fost confiscate.

×
Subiecte în articol: externe