x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drapelele americane vor fi coborâte în bernă la Casa Albă în semn de omagiu pentru fostul preşedinte George H.W. Bush

Drapelele americane vor fi coborâte în bernă la Casa Albă în semn de omagiu pentru fostul preşedinte George H.W. Bush

01 Dec 2018   •   19:30
Drapelele americane vor fi coborâte în bernă la Casa Albă în semn de omagiu pentru fostul preşedinte George H.W. Bush

Drapelele americane vor fi coborâte în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele Statelor Unite din întreaga lume în semn de omagiu pentru fostul preşedinte George H.W. Bush decedat vineri, a anunţat sâmbătă preşedintele Donald Trump.

Trump a dispus, de asemenea, ca steagurile Statelor Unite să fie coborâte în bernă şi pe clădirile publice, posturile militare şi navele maritime în Statele Unite şi pe teritoriile Statelor Unite, "în onoarea şi ca omagiu adus memoriei preşedintelui George H.W. Bush, şi ca o expresie a tristeţii publice''.

"Preşedintele Bush a condus o mare viaţă americană, una care a combinat şi a personificat două dintre cele mai mari virtuţi ale Naţiunii noastre: un spirit antreprenorial şi un angajament faţă de serviciul public", a spus Trump.

"Ţării noastre îi va fi foarte dor de exemplul său inspirator", a adăugat el.

Casa Albă a anunţat că Trump a decretat o zi de doliu naţional miercuri 5 decembrie şi că va asista la funeraliile celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, a căror dată nu a fost anunţată.

George H.W. Bush a decedat vineri la locuinţa lui din Texas. Avea 94 de ani.AGERPRES

×