x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drapelul Ungariei, incendiat în faţa consulatului ungar din Erevan

Drapelul Ungariei, incendiat în faţa consulatului ungar din Erevan

01 Sep 2012   •   13:50

Sute de armeni au manifestat in fata consulatului ungar din Erevan, incendiind un drapel al Ungariei pentru a protesta fata de decizia Budapestei de a-l extrada in Azerbaidjan pe un militar care a ucis un armean, infomeaza AFP.

Protestatarii au aruncat cu oua si rosii spre cladirea consulatului, acuzand Ungaria ca a incheiat cu Azerbaidjanul - inamic al Armeniei - un acord prin care profita de resursele energetice.

"Ungurii si-au vandut onoarea si constiintele Azerbaidjanului precum o prostituata", a strigat un manifestant, Armen Makarcian.

Armenia a anuntat vineri suspendarea relatiilor diplomatice cu Ungaria, presedintele Serge Sarkisian acuzand Budapesta ca a comis "o eroare grava".

Presedintele SUA, Barack Obama, s-a declarat "foarte preocupat" de decizia Azerbaidjanului de gratiere a unui militar care a ucis un armean. Condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea unui ofiter armean la Budapesta, in 2004, Ramil Safarov, 35 de ani, a fost transferat vineri din Ungaria in Azerbaidjan, fiind gratiat de presedintele azer Ilham Aliev.

In 2004, Safarov l-a decapitat pe ofiterul armean Gurgen Margarian, in timp ce victima dormea, intr-o scoala militara din Budapesta creata de NATO.
Mediafax

×