x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dronă americană prăbuşită în Marea Neagră: Pentagonul face publică înregistrarea video a incidentului

Dronă americană prăbuşită în Marea Neagră: Pentagonul face publică înregistrarea video a incidentului

de Alice Petrescu    |    16 Mar 2023   •   13:04
Dronă americană prăbuşită în Marea Neagră: Pentagonul face publică înregistrarea video a incidentului
Sursa foto: Hepta

Pentagonul a făcut joi publică o înregistrare video în care se poate observa cum un avion militar rus se apropie foarte mult de o dronă a armatei americane, deversează combustibil în apropierea ei şi provoacă avarii la elicea aparatului de zbor fără pilot după interceptare, anunță Reuters.

Înregistrarea video are aproximativ 40 de secunde și a fost editată de armata SUA. În imagini sunt prezentante evenimentele în ordinea în care s-au petrecut, a explicat Pentagonul.

Rusia a negat acuzaţiile SUA potrivit cărora avioanele sale au acţionat imprudent în incidentul de marţi de deasupra Mării Negre şi au explicat că drona zbura în apropiere de Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, îndreptându-se către teritorii revendicate de Rusia..

Washingtonul a anunţat marţi că un avion de vânătoare rusesc Su-27 a lovit o dronă americană MQ-9 "Reaper" pentru culegere de informaţii şi monitorizare. În plus, departamentul Apărării Statelor Unite au declarat că avionul Suhoi a lovit elicea dronei, forțând forţele aeriene americane să o aducă la nivelul mării.

Statele Unite au comunicat că drona efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de avionul rusesc

Drona MQ-9 Reaper prăbușită în Marea Neagră ar fi decolat din România (jurnalul.ro)

 

×
Subiecte în articol: drona americana pentagon