x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drone pentru a asigura ordinea publică în Rusia

Drone pentru a asigura ordinea publică în Rusia

17 Noi 2009   •   00:00

Rusia foloseşte avioane fără pilot pentru a asigura ordinea publică la evenimente importante sau cu ocazia manifestaţiilor, a declarat un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne de la Moscova, citat de Interfax, după cum a relatat AFP.

"Înainte, nimeni nu se putea gândi că Ministerul de Interne va folosi avioane fără pilot pentru a garanta ordinea publică în cursul evenimentelor la care participă multe persoane, dar în prezent recurge frecvent la acestea", a declarat prim-adjunctul ministrului de Interne, Mihail Suhodolski.

Suhodolski, care a făcut aceste afirmaţii la o reuniune a poliţiştilor în oraşul Rostov-pe-Don (1.220 de kilometri sud de Moscova), nu a precizat când şi la ce fel de evenimente au fost folosite aceste drone.
La începutul anului, un oficial al serviciului rus pentru imigraţie a precizat că Rusia intenţionează să folosească dronele pentru a supraveghea fluxurile de imigranţi ilegali, adăugând că un aparat a fost testat în regiunea Moscovei.

Avioanele fără pilot sunt folosite în numeroase ţări, în special în Statele Unite, pentru a-i urmări pe traficanţii de droguri şi pe imigranţii ilegali. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe