x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK şi-a amânat încă o audiere crucială

DSK şi-a amânat încă o audiere crucială

de Sînziana Stancu    |    27 Iul 2011   •   16:31

Dupa ce presupusa lui victima si-a facut publica identitatea si a povestit in premiera, in presa, versiunea ei despre incidentul de la Sofitel, Dominique Strauss-Kahn "contraataca' si el cu o amanare a infatisarii in fata instantei

Fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn ar fi trebuit sa se prezinte pentru o noua audiere in fata instantei din New York in data de 1 august, adica lunea viitore. Dar avocatii acuzatului au amanat infatisarea de miercuri pana in data de 23 august, informeaza presa franceza. Manevra avocatilor survine dupa ce, lunea aceastea, presupusa victima a agresiunilor sexuale ale lui DSK, camerista de culoare de la Hotelul Sofitel din New York, Nafissatou Diallo, si-a aratat identitatea in public pentru prima oara de la izbucnirea scandalului si a povestit incidentul in exclusivitate, in doua interviuri, presei americane. Avocatii acuzatului au comentat atunci ca iesirea "la rampa', in premiera, a cameristei tocmai cu o saptamana inaintea audierii, este o ofensiva bine regizata pentru a-i determina pe procurori sa continue ancheta impotriva lui. Pana atunci, din partea procurorului de caz Cyrus Vance si a juratilor venisera semnale ca urmarirea in justitie a lui DSK ar putea sa inceteze pentru totdeauna. Aceaste zvonuri aveau la baza faptul ca avocatii acuzatului stransesera suficiente probe care zdruncinau din temelii credibilitatea acuzatoarei clientului lor, ale carei declaratii contineau marturii despre faptele petrecute ce se contraziceau, precum si dovezi despre un trecut mai tulbure ale imigrantei din Guineea.

Or, infatisarea de luni, 1 august, ar fi fost una cruciala pentru DSK, atunci justitia americana urmand sa hotarasca daca inchide dosarul sau il va trimite in fata judecatorilor.

Ieri, avocatii lui DSK au anuntat ca au cazut de acord cu procurorul Cyrus Vance asupra amanarii termenului din 1 august pana in 23 august, pentru a-i da acestuia mai mult timp sa studieze materialul probator depus de ei la dosar. De asemenea, avocatii acuzatului au mai afirmat ca spera ca la termenul din 23 august sa obtina "o decizie de inchidere a cazului'. Biroul oficial al Procurorului din Manhattan a refuzat sa faca vreun comentariu asupra acestei amanari.

×