x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ducesa de York nu şi-a respectat promisiunea privind construirea unei clinici în România

Ducesa de York nu şi-a respectat promisiunea privind construirea unei clinici în România

09 Feb 2009   •   00:00

Ducesa de York nu şi-a respectat promisiunea pe care a făcut-o în faţa camerelor de luat vederi de a sprijini financiar o fundaţie caritabilă din România în vederea construirii unei clinici pentru femeile neajutorate, susţine publicaţia Sunday Express, în ediţia electronică.



Prezentatorul documentarului, Chris Rogers, a menţionat în cadrul programului, care a fost difuzat în luna noiembrie, că Ducesa de York a promis că va sprijini financiar construirea unei clinici pentru a ajuta femeile neajutorate din oraşul Tinca, din România. În cadrul emisiunii, ducesa a declarat: "Ştiu că ar trebui să găsesc o soluţie. Nu pot, când am mers cu voi şi am văzut peisajul respingător, să nu-i ajut. Nu sunt genul acela de persoană. Sunt absolut convinsă de acest lucru. Nu fac promisiuni false".

Structura centrului medical fusese deja construită de organizaţia caritabilă Romanian Relief, fiind ulterior cerut sprijinul fundaţiei Ducesei pentru a acoperi chieltuielile pentru personal. Potrivit reporterilor publicaţiei Sunday Express, care au vizitat săptămâna trecută oraşul, clădirea era părăsită.

"Clădirea trebuia să fie gata în luna noiembrie şi acum suntem în februarie şi nu s-a întâmplat nimic", a declarat preotul Gabriel Covaci. "Acest lucru nu este benefic pentru comunitate. Toţi oamenii se simt părăsiţi şi sunt dezamăgiţi. Avem nevoie de ajutor pentru a afla ce se întâmplă deoarece nimeni nu ne spune nimic", a adăugat el.

"În cadrul vizitei recente în septembrie în România, Sarah, Ducesa de York, a promis să strângă 278.620 de lire sterline pentru a echipa o clinică medicală (cu aparate) şi a construi o maternitate", a declarat purtătoarea de cuvânt a ducesei. "Între timp, Fundaţia Sarah Ferguson a primit de la un filantrop, conform promisiunii, o donaţie de 278.620 de lire sterline şi urmează a fi transferată de la autorităţile canadiene în România", a adăugat ea.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe