x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După chifteluţele suedeze, Ikea retrage de la vânzare şi cârnaţii vienezi. Există "indicii ale prezenţei cărnii de cal"

După chifteluţele suedeze, Ikea retrage de la vânzare şi cârnaţii vienezi. Există "indicii ale prezenţei cărnii de cal"

27 Feb 2013   •   15:46
După chifteluţele suedeze, Ikea retrage de la vânzare şi cârnaţii vienezi. Există "indicii ale prezenţei cărnii de cal"

Lanţul de magazine suedez Ikea a anunţat, miercuri, că îşi retrage de la vânzare cârnaţii vienezi în Franţa, Marea Britanie, Spania, Irlanda şi Portugalia după ce testele au confirmat 'câteva indicii ale prezenţei cărnii de cal', relatează Associated Press, citată de Agerpres. Retragerea produsului survine la două zile după ce compania şi-a scos de la vânzare chifteluţele suedeze în mai multe ţări europene şi câteva din Asia şi Caraibe.

"Pe baza câtorva sute de rezultate de teste pe care le-am primit până acum, există câteva indicii ale prezenţei cărnii de cal. Împreună cu furnizorul suedez în cauză, am decis să retragem de la vânzare şi cârnaţii vienezi de la acel furnizor", a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a companiei, Ylva Magnusson.

Un scandal de amploare a izbucnit în ultimele săptămâni în industria agroalimentară europeană, după descoperirea de carne de cal în lasagna ce ar fi trebuit să fie de vită, în Marea Britanie.

Numeroase produse semipreparate au fost retrase de pe rafturi în peste 15 ţări din Europa şi Hong Kong.

×