x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe E mai sigur să apelezi la o prostituată decât la un demnitar!

E mai sigur să apelezi la o prostituată decât la un demnitar!

05 Aug 2009   •   00:00

Prostituatele sunt considerate în China mai demne de încredere decât funcţionarii sau oamenii de ştiinţă, potrivit unui sondaj realizat de o revistă, relatează AFP.



Potrivit acestei anchete, realizată pe internet, pe un eşantion de 3.376 de persoane în lunile iunie şi iulie, prostituatele ocupă locul al treilea printre grupurile cele mai demne de încredere, după ţărani şi cler, însă înaintea soldaţilor şi studenţilor, indică revista Insight China. "O astfel de listă este suprinzătoare şi ruşinoasă în acelaşi timp", a estimat marţi China Daily într-un editorial.

Cu toate acestea, ziarul estimează că locul funcţionarilor nu este chiar atât de rău, "având în vedere scandalurile frecvente care implică elita ţării". "Cel puţin nu fac parte din categoriile cele mai puţin demne de încredere, formate din dezvoltatorii imobiliari, secretarele, reprezentanţii, artiştii şi realizatorii", a explicat China Daily.

Oficial, prostituţia este interzisă în China de la sosirea la putere a comuniştilor, însă comerţul sexual este prezent pretutindeni în ţară, în hoteluri, barurile de karaoke sau saune.

×
Subiecte în articol: externe