x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe E-mail de ameninţare cu moartea pentru Nicolas Sarkozy

E-mail de ameninţare cu moartea pentru Nicolas Sarkozy

30 Ian 2009   •   00:00

Un bărbat a fost reţinut marţi, în departamentul francez Oise, şi plasat în arest timp de 24 de ore la Paris deoarece, după ce consumase alcool, a trimis un mesaj preşedinţiei, în care l-a ameninţat cu moartea pe Nicolas Sarkozy, relatează Le Parisien în ediţia electronică de vineri.



Potrivit Parchetului din oraşul Compiegne, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, care este căsătorit şi tatăl a trei copii, a trimis, duminică, preşedinţiei franceze un mesaj de 15 rânduri "destul de bine construit", dar cu greşeli, în care preciza că doreşte "să-l ucidă" pe Nicolas Sarkozy, "să-i elimine" pe cei doi aleşi ai departamentului Oise şi să distrugă locuinţa ministrului de Interne, Michele Alliot-Marie, din regiunea Pyrenees-Atlantiques.

"I-am «căutat pe cei de la Elysee» pe Google şi de acolo am obţinut site-ul (preşedinţiei). Eram puţin supărat... este criză, Sarkozy şi-a mărit salariul, la noi este şomaj, şi cu toate astea... băusem ceva", a precizat autorul ameninţării, care este muncitor la un subcontractor de automobile din departamentul Oise.

Marţi, trei poliţişti din Paris din cadrul departamentului antiterorism, înarmaţi şi purtând veste antiglonţ, au pătruns la domiciliul bărbatului din oraşul Pierrefonds, în timp ce acesta dormea. Casa acestuia a fost percheziţionată, iar bărbatul a fost transportat la Paris, unde a fost plasat sub arest timp de 24 de ore, în cadrul unei anchete pentru "afront la siguranţa statului".

Potrivit Parchetului din oraşul Compiegne, a reieşit "foarte rapid că nu era vorba despre terorism" şi că este mai mult o "problemă psihologică (pe fondul consumului) de alcool".

Bărbatul a fost eliberat şi citat la 16 martie la tribunalul din Compiegne, unde va fi judecat pentru că a ameniţat cu moartea persoane care dispun de mandat din partea electorilor şi cu tentativă de distrugere de bunuri. El riscă cinci ani de închisoare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe