x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Echipa de tir a Indiei, reținută pe aeroportul din New Delhi pentru... transport ilegal de arme

Echipa de tir a Indiei, reținută pe aeroportul din New Delhi pentru... transport ilegal de arme

10 Mai 2017   •   17:11
Echipa de tir a Indiei, reținută pe aeroportul din New Delhi pentru... transport ilegal de arme

Echipa naţională de tir a Indiei a fost blocată miercuri toată ziua pe aeroportul naţional din New Delhi, fiind reţinută de un personal vamal prea scrupulos, care a refuzat să-i lase să intre în ţară cu armele utilizate în competiţie, relatează AFP. 

Sportivii, care reveneau de la o competiţie organizată în străinătate, erau convinşi că au urmat procedura legală, dar nu au putut să-i convingă pe propriii vameşi. În pofida statutului lor, autorităţile au cerut să le inspecteze armele şi muniţia pentru a-i lăsa să intre în ţară, o procedură care a durat 12 ore, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Asociaţiei indiene de tir, Rajeev Bhatia. 

"Aveam documentele necesare cu noi şi nu ne-au lăsat să trecem. A trebuit să aşteptăm ore întregi venirea ofiţerului vamal", a declarat unul dintre sportivi pentru AFP, sub protecţia anonimatului. 

"Este trist că lucruri de genul ăsta li se întâmplă sportivilor din ţară", a adăugat el, exprimându-şi regretul pentru că a "pierdut o zi de antrenament". 

"Sunt ambasadorii ţării noastre, nu ar trebui să fie trataţi în acest mod. Li s-ar fi întâmplat asta şi jucătorilor noştri de cricket?", şi-a exprimat indignarea pe Twitter campionul olimpic Abhinav Bindra. 

"Ce se mai poate spune în afară de faptul că este stupefiant şi frustrant", a scris la rândul său pe Twitter preşedintele Asociaţiei indiene de tir, Raninder Singh.AGERPRES

×