x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efect neaşteptat al încălzirii globale. Turiștii aleg țările nordice în locul Italiei!

Efect neaşteptat al încălzirii globale. Turiștii aleg țările nordice în locul Italiei!

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2024   •   11:15
Efect neaşteptat al încălzirii globale. Turiștii aleg țările nordice în locul Italiei!

Efect neaşteptat al încălzirii globale: Turiştii fug de căldura sufocantă din Italia alegând să-şi petreacă vacanţa în ţările nordice. Numărul rezervărilor la hotelurile din regiune au crescut cu 27% în acestă vară, anunță Ziarul Financiar.

Numărul rezeverzărilor la hotelurile din scandinavia a crescut cu 27% în acestă vară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a arătat Misty Belles, purtător de cuvânt pentru Virtuoso, o reţea de peste 20.000 de consultanţi în turism, scrie FT. Suedia a văzut o creştere de 47%, în timp ce Italia doar de 3%.

Un studiu comandat de Comisia Europeană arată că încălzirea globală are potenţialul de a schimba fundamental turismul pe bătrânul continent.

În cel mai negativ scenariu, unde temperaturile ar urma să crească cu patru grade Celsius, Grecia ar vedea o scădere a numărului de turişti cu mai mult de 7% faţă de 2019. În acest timp Suedia, Danemarca şi Finlanda ar înregistra o creştere a numărului de turişti cu 6%.

În timp ce scandinavia nu este complet imună la vremea extremă, valurile de căldură sunt încă rare. Temperaturile sunt cu 10 grade mai scăzute, în medie, faţă de sudul Europei.

Totodată, deprecierea monedelor naţionale în Suedia şi Norvegia au făcut turismul mai ieftin pentru străini.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: italia incalzire globala