x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul relaxării măsurilor COVID: Zeci de mii de oameni, la un festival din Singapore

Efectul relaxării măsurilor COVID: Zeci de mii de oameni, la un festival din Singapore

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2022   •   22:00
Efectul relaxării măsurilor COVID: Zeci de mii de oameni, la un festival din Singapore
Sursa foto: Hepta

Zeci de mii de oameni s-au înghesuit la Festivalul Anime din Singapore, organizat după o pauză de doi ani din cauza pandemiei COVID-19. Organizatorii se așteaptă ca numărul de participanți să fie mai mare decât la ediția din 2019.

 

Numeroși fani ai animației japoneze s-au adunat în weekend la Festivalul Anime Asia (AFA) din Singapore. Evenimentul este organizat pentru prima dată de la începutul pandemiei COVID-19, în urmă cu mai bine de doi ani.

Festivalul ține trei zile și celebrează tot ceea ce înseamnă cultura pop japoneză. Anime-ul, o subcultură originară din Japonia, a continuat să se dezvolte și să crească la nivel internațional în ultimii ani, în ciuda pandemiei, în mare parte datorită prezenței sale online.

La ediția din 2019, AFA a atras aproximativ 120.000 de participanți. Deși evenimentul nu s-a încheiat, directorul festivalului, Shawn Chin, a declarat pentru Reuters că se așteaptă ca ediția din acest an să atingă aceeași cifră sau chiar să o depășească.

În ultimele luni, Singapore a relaxat majoritatea restricțiilor COVID-19 și a permis reluarea a numeroase evenimente locale și internaționale.

×
Subiecte în articol: singapore relaxare covid