x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt: Amr Moussa nu exclude o eventuală candidatură la preşedinţie

Egipt: Amr Moussa nu exclude o eventuală candidatură la preşedinţie

04 Feb 2011   •   11:31

Secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa, nu exclude posibilitatea de a candida la succesiunea actualului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, estimând totuşi că acesta va rămâne la putere până la sfârşitul mandatului.

"Nu cred că va pleca. Cred că va rămâne până la sfârşitul lunii august", a declarat Amr Moussa, fost ministru de externe al Egiptului, la postul de radio Europe 1.

Întrebat în legătură cu posibila sa candidatură la viitoarele alegeri prezidenţiale, prevăzute pentru luna septembrie, Amr Moussa a răspuns: 'De ce aş spune nu?'. 'Sunt la dispoziţia ţării mele, desigur. Vom vedea însă care vor fi evoluţiile politice. Sunt pregătit să servesc ca un cetăţean care are dreptul de a fi candidat', a declarat secretarul general al Ligii Arabe.

Amr Moussa nu a exclus nici posibilitatea de a face parte dintr-un eventual guvern de tranziţie, pronunţându-se pentru "un consens naţional". "Nu putem ignora forţe politice, inclusiv Fraţii Musulmani", principala mişcare de opoziţie din Egipt, a indicat Amr Moussa, potrivit Agerpres.

În opinia sa, pentru Egipt va fi "decisivă" ziua de vineri, când sunt prevăzute noi manifestaţii la apelul mişcării de contestare care speră să mobilizeze un milion de persoane după rugăciunea musulmană săptămânală şi să provoace plecarea lui Mubarak.

×