x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt - Turişti români victime ale unui accident de circulaţie

Egipt - Turişti români victime ale unui accident de circulaţie

01 Mai 2008   •   00:00

O româncă în vârstă de 41 de ani a murit şi alţi doi cetăţeni români au fost grav răniţi în urma accidentului rutier produs între Sharm el-Sheikh şi Cairo, a declarat consulul român în Egipt, Marian Stan.



Un autocar s-a răsturnat şi a luat foc pe o autostradă din deşertul peninsulei egiptene Sinai, provocînd moartea a cel puţin nouă pasageri şi rănirea a cel puţin 28, transmit agenţiile de presă internaţionale, citînd un responsabil din cadrul serviciilor de urgenţă.

Potrivit agenţiei egiptene de presă MENA, cadavrele pasagerilor au fost transportate la o clinică locală, iar răniţii au fost duşi de urgenţă la un spital din Sharm el-Sheik.

În autocar se aflau circa 40 de turişti, majoritatea din Canada, Italia şi Europa de Est care călătoreau din staţiunea Sharm el-Sheik din Peninsula Sinai către capitala egipteană Cairo, a declarat directorul serviciilor de urgenţă din Sinai, Said Issa.

Potrivit unui oficial din cadrul serviciilor egiptene de securitate, 13 dintre răniţi sunt de naţionalitate rusă, patru sunt britanici, doi canadieni, doi italieni, doi români, un ucrainean şi patru egipteni (dintre care doi poliţişti care asigurau protecţia autocarului).

Majoritatea răniţilor au suferit arsuri grave.

Vehiculul s-a răsturnat într-o curbă periculoasă pe autostradă în regiunea Abu Zenima, situată la aproximativ 70 de kilometri sud-est de Canalul Suez, după care a luat foc. Primele indicii arată că incidentul a fost provocat de explozia unui cauciuc, după care şoferul a pierdut controlul asupra maşinii.

Oficiali ai serviciilor de securitate au afirmat, sub protecţia anonimatului, că deocamdată nu se cunoaşte cauza accidentului.

Pe şoselele din Egipt se produc adesea accidente de circulaţie provocate de viteză excesivă, neatenţie şi calitatea necorespunzătoare a drumurilor.

În 2006, în urma unor asemenea incidente şi-au pierdut viaţa cel puţin 8.000 de oameni, relevă cele mai recente statistici.


O româncă a murit în accidentul rutier şi doi sunt grav răniţi

O româncă în vârstă de 41 de ani a murit şi alţi doi cetăţeni români au fost grav răniţi în urma accidentului rutier produs joi între Sharm el-Sheikh şi Cairo, a declarat consulul român în Egipt, Marian Stan.

Potrivit sursei citate, cei trei români făceau parte dintr-un grup de o sută de turişti sosiţi în Egipt prin intermediul companiei Paralela 45.

Cei trei îşi exprimaseră dorinţa de a face individual o excursie la Cairo, iar autocarul cu care se deplasau şi în care se aflau persoane şi de alte naţionalităţi a fost implicat într-un accident rutier grav.

Potrivit diplomatului, românii grav răniţi au fost internaţi în spitalul internaţional din Sharm el-Sheikh, consulul precizând că viaţa acestora nu este în pericol.

Stan a mai spus că diplomaţii români vor face diligenţe pentru repatrierea victimei şi că păstrează permanent legătura cu spitalul unde se află răniţii, precum şi cu poliţia locală.
  • Rompres

×
Subiecte în articol: externe