x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egiptul are un nou ministru de Interne

Egiptul are un nou ministru de Interne

06 Mar 2011   •   12:36

Un nou ministru de Interne a fost numit în Egipt, a anunţat Cabinetul premierului, după ce mai mulţi militanţi au luat cu asalt clădiri ale Serviciului Securităţii statului din ţară, pentru a recupera dosare.

"Generalul Mansur al-Issawi, numit ministru de Interne în Guvernul lui Essam Sharaf", a anunţat Cabinetul pe pagina sa oficială de pe Facebook.

Al-Issawi a confirmat pentru agenţia oficială Mena că a acceptat acest portofoliu, angajându-se să "depună toate eforturile în perioada următoare pentru a restabili securitatea şi stabilitatea" în Egipt.

El a mai afirmat că ia "toate măsurile necesare pentru a restabili încrederea între cetăţean şi poliţist", relatează AFP, citată de Mediafax.

Poliţiştii au părăsit străzile Egiptului la câteva zile după declanşarea revoltei populare care a dus la demisia preşedintelui Hosni Mubarak. Ei se întorc încetul cu încetul la posturi, dar situaţia nu a revenit încă la normal.

Noul premier Essam Sharaf, numit joi în locul lui Ahmad Shafik, urmează să anunţe în zilele următoare componenţa Guvernului său, care nu va conţine personalităţi ale vechiului regim.

Precedentul ministru de Interne, Mahmoud Wagdi, a fost numit de Mubarak cu aproximativ zece zile înainte de demisia sa, sub presiunea protestatarilor, în locul lui Habib el-Adli, foarte nepopular, al cărui proces pentru deturnare de fonduri a început sâmbătă, acesta fiind primul al unui reprezentant al fostului regim.

Sute de manifestanţi egipteni au luat cu asalt sâmbătă clădiri ale Serviciului Securităţii statului, în căutarea de dovezi privind abuzurile comise de această instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, a cărei dizolvare este cerută de militanţii pro-democraţie.

×