x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eiţie pirat/În New York Times războiul din Irak s-a încheiat în … 2009

Eiţie pirat/În New York Times războiul din Irak s-a încheiat în … 2009

14 Noi 2008   •   00:00

Peste un milion de exemplare a unei ediţii-pirat a cotidianului New York Times, care anunţa, pe prima pagină, “încheierea” războiului din Irak, au fost distribuite miercuri, în New York şi Los Angeles, informează AFP, citând presa americană.

Ziarul-pirat, de 14 pagini, avea însă o dată de apariţie anticipată, şi anume, 4 iulie 2009, fapt ce a fost interpretat de către analiştii politici drept un avertisment dat noului preşedinte ales, democratul Barack Obama. Ediţia-pirat este opera acelor “Yes Man”, specializaţi în astfel de glume. Ei s-au făcut cunoscuţi deja cu un alt prilej, când s-au dat drept reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), anunţând oficial că instituţia s-a autodizolvat.

COMUNICAT
Într-un comunicat postat pe site-ul prestigiosului cotidian newyorkez, “piraţii” au dezvăluit că au lucrat la această ediţie timp de şase luni. “Vrem să fim siguri că Obama şi ceilalţi democraţi îşi vor îndeplini promisiunile pentru care au fost aleşi”, a precizat în comunicat unul dintre redactorii falsului jurnal, Bertha Suttner. “După opt ani de Infern, dacă nu chiar 28, am vrea să începem să ne imaginăm cum ar arăta Paradisul”, a mai spus ea.

Obama îşi va prelua, oficial, funcţia de preşedinte la 20 ianuarie, 2009, după opt ani de administraţie Bush şi după 28 de ani de când Ronald Reagan a ajuns la Casa Albă.

×
Subiecte în articol: externe